הרמת חזה – בראש ובראשונה הבטיחות שלך
ניתוח להרמת חזה הוא ניתוח מורכב המבוסס על מילוי וארגון מחדש של השד המרוקן, עם או בלי שתל סיליקון והידוק מעטפת העור העודפת על גבי השד. משך הניתוח הוא בין שעתיים וחצי לשלוש שעות.
על מנת לשמור על בטיחותך בזמן הניתוח ולאחריו ישנם כמה כללים:
- ראשית קראי באינטרנט על ניתוח להרמת חזה, התוצאות הצפויות, מהלך ההחלמה והצלקות הצפויות. הביאי בחשבון כי ניתוח פלסטי יודע להביא לשיפור ניכר בצורת השד אך המחיר הוא הצלקת על גבי השד. שקלי כבר בשלב מוקדם זה אם את מוכנה לצלקת בתמורה לצורה טובה יותר יותר.
- בעודך משוטטת באינטרנט בדקי שניים או שלושה רופאים שאת מתרשמת מהם ומהעבודות שלהם.
- היפגשי עם הרופאים שבחרת. הגיעי עם בן הזוג או עם חברה טובה. שימי לב עם מי את נפגשת ומה תפקידו. הקפידי לשוחח עם הרופא המנתח אותו בחרת ולא עם יועצת מטעמו. הגורם היחידי הנכון לשוחח איתך על הניתוח, על גודל השד, על ההחלמה וחלילה על סיבוכים שיכולים להיות במהלך הדרך הוא הרופא שבחרת ולא אף אחד מטעמו. בדקי מי עוקב אחריך לאחר הניתוח, מה קורה אם חלילה ישנו סיבוך הדורש אשפוז בבית חולים. הגיעי עם רשימת שאלות שהכנת מבעוד מועד ושימי לב שהן נענות. לרשימת השאלות שעליך לשאול את הרופא בפגישה טרם הניתוח להרמת חזה.
- בבחירתך ברופא המנתח הקשיבי לראש וגם ללב. בדקי מה ההכשרה של הרופא בניתוחי חזה ומה התוצאות שלו בסוג זה של ניתוחים אך חשוב באותה מידה הקשיבי לאינטואיציה שלך. האם את מקבלת את הזמן שאת זקוקה לו בשיחה? האם את מרגישה מובנת? האם את מרגישה "כימיה" עם האדם שמולך? אל תקלי ראש בתחושת הבטן שלך.
- בדקי באיזה מרכז רפואי מבוצע הניתוח? הכנסי לאתר של המרכז הרפואי וקראי עליו.
- בדקי מי הרופאים המרדימים עימם עובד המנתח שבחרת? שאלי עליהם ועל נסיונם.
מה עוד חשוב לדעת?
- עישון והרמת חזה – במידה ואת מעשנת, עליך כמובן להפסיק לעשן לפחות שלושה שבועות טרם הניתוח ושלושה שבועות אחריו. במידה ולא הצלחת להפסיק לגמרי אל תסתירי זאת מהרופא שלך ועדכני אותו גם אם לדעתך עישנת ממש מעט. עדיף לדחות את הניתוח בשבוע נוסף ולעבור אותו בצורה המיטבית.
- ביום הניתוח התרחצי טרם יציאתך מהבית.
- בזמן שאת נפגשת עם הרופא במרכז הרפואי טרם הניתוח, הוא יצלם אותך ויצייר עליו את תכנית הניתוח. אם יש לך שאלה בוערת נוספת הרגישי חופשי לשאול ואל תתביישי.
- לאחר הניתוח הקפידי כמובן למלא את הנחיות הרופא. את צפויה להרגיש תחושות לא מוכרות בזמן ההחלמה. כאבים, דקירות, תחושה של גודש הם הכל בגדר הצפוי ותקין לחלוטין. גם נפיחות היא תקינה כל עוד היא פחות או יותר זהה בין שני הצדדים. למה יש לשים לב? האם קיימת נפיחות שהולכת וגדלה משעה לשעה? האם את מצליחה לראות אודם על גבי עור השד באיזור שאינו מכוסה בפלסטר? האם ישנו כאב שהולך ומחמיר משעה לשעה? האם עולה החום או מופיעות צמרמורות? חששות לאחר הניתוח הם דבר צפוי ולגיטימי לחלוטין. הרופא המנתח שלך הוא הכתובת לכל חשש. אל תהססי לפנות אליו. אני מאד אוהבת שמטופלות שלי שולחות לי הודעות לאחר הניתוח גם סתם כדי להודיע לי שהכל בסדר ושהן מאושרות מהשינוי.
- לאחר הניתוח הקפידי על חזייה. כח המשיכה מנצח את כולנו. במידה וחשוב לך לשמור על התוצאה הקוסמטית חשוב לספק לשד תמיכה טובה. גוזיה אינה טובה כמו חזייה. ללא תמיכה השד ימשיך בתהליך הצניחה.
- ודבר אחרון, הקפידי להגיע לבדיקות המעקב לאחר הניתוח. נשים רבות לאחר הניתוח מרוצות מהתוצאה ולא מרגישות שהן צריכות להמשיך במעקב. אין זה נכון. המעקב הוא חשוב מאד ביחוד בשנה הראשונה לאחר הניתוח על מנת לבחון את הריפוי בצורה קפדנית.
הקפדה על מילוי הכללים הרשומים מעלה תאפשר לך שקט נפשי, תחושת בטחון ושליטה לקראת הניתוח בו בחרת ולאחריו. בהצלחה!