תהליך הניתוח
הניתוח כולל בד"כ הכנסה של שתל סיליקון שימתח וירחיב את בסיס השד הצר. כמו כן בד"כ יש גם צורך בהקטנת העטרה ולעיתים נדרשת תוספת של הרמת הפטמה והעטרה על גבי השד. הכנסת השתל יכולה להתבצע דרך העטרה או דרך הקפל התת שדי. במצבים קלים די בניתוח בודד של הכנסת שתל הסיליקון הסופי. בדרגת חומרה קשה יותר יתכן צורך בשני שלבי ניתוח כשבשלב ראשון מוכנס מותחן רקמות זמני וע"מ שימתח את העור ורקמת השד ובשלב שני יוחלף המותחן הזמני בשתל סיליקון סופי. במצבים בהם יש צורך בהקטנת העטרה תתקבל צלקת עדינה סביב העטרה בגודלה החדש.
לעיתים כאשר השד לא קטן ויש בו די נפח, ניתן לשנות את צורתו הצינורית על ידי הרמת חזה בלבד עם או בלי הזרקת שומן, ללא צורך בהכנסת שתל סיליקון.
הצלקות המתקבלות על גבי השד משתנות ממקרה למקרה ותלויות בניתוח הספציפי שנכון לך.
ההחלמה לאחר ניתוח חזה טובולרי
מיד לאחר הניתוח תולבשי בחזיית ספורט תומכת. ע"ג הצלקת תהיה חבישה עדינה. משככי כאבים קלים הם מספקים בהחלט. בדרך כלל די בהשגחה של ארבע שעות בהתאוששות ולאחר מכן תשוחררי לביתך עם הנחיות מדוייקות. מומלצת חופשת מחלה או העדרות מהלימודים למשך שבוע ימים. כעבור שבוע בדרך כלל אין בעיה לחזור לשגרה.
עליך להימנע ממאמץ גופני משמעותי או מהרמת חפצים כבדים למשך ששה שבועות. התוצאה הסופית מתקבלת מספר חודשים לאחר הניתוח כאשר צורתו הצינורית של השד משתנה בהדרגה.
סיכונים
סיבוכים אינם שכיחים בניתוחים לתיקון שדיים טובולרים. יחד עם זאת כל ניתוח נושא עימו סיכון מסוים ומפה החשיבות הגדולה בבחירת מנתח עם ידע ונסיון בסוג זה של ניתוחים. הסיבוכים האפשריים לאחר ניתוח לתיקון חזה טובולרי:
דימום יתר שיכול להביא לנפיחות וכאב.
זיהום שעשוי לדרוש טיפול באנטיביוטיקה דרך הוריד. במצבים נדירים יש צורך בהוצאת השתל.
רגישות יתר או רגישות פחותה של הפטמות, בד"כ זמנית וחולפת או תחושה ירודה באיזור החתך.
התכווצות קופסית- מצב שבו המעטפת שסביב השתל מתחילה להתקשות, דבר שיכול לתת לשד מראה נוקשה.
פתיחה של הצלקת או החלמה איטית יותר שלה.
אסימטריה קלה בין הצדדים או אלמנטים טובולרים מסויימים שישארו גם אחרי הניתוח.