למי כדאי לפנות להזרקה של חומצה היאלרונית לשפה?
נכון להיום, משרד הבריאות אינו מגביל בחוק למי מותר להזריק חומרי מילוי ולמי לא. כתוצאה מכך כל רופא כללי, רופא משפחה, רופא שיניים וכו' יכולים להזריק ללא כל הכשרה או הגבלה. אני ממליצה בחום לפנות לכירורג פלסטי או לרופא עור לצורך הזרקה של חומצה היאלרונית לשפתיים. רק הם עברו הכשרה ארוכה של שנים עם מבחנים של ההסתדרות הרפואית בסופה כדי לעסוק בתחום וכדי לדעת לטפל בסיבוכים חלילה אם יהיו.
כיצד מתבצע עיבוי שפתיים?
הזרקת חומצה היאלרונית לשפתיים היא פרוצדורה פשוטה של מילוי שפתיים הנמשכת כעשר דקות. ניתן להשתמש במספר דרכים על מנת להפחית את הכאב הכרוך בהזרקה: קרם לידוקאין להרדמה מקומית, קירור המקום טרם הדקירה או מכשיר רטט שמסיח את הדעת מהדקירה. הפרוצדורה צריכה להתבצע בצורה איטית ועדינה וכך הכאב הוא מינימלי.
כיצד יש להערך לפרוצדורה?
- אין צורך להתכונן לפרוצדורה בצורה יוצאת דופן למעט שלושה דברים:
- יש להפסיק שימוש בתרופות שמדללות את הדם כמו: אספירין, קומדין או משככי כאבים מסוג NON STEROIDAL כמו איבופן, נקסין, נורופן, אדוויל, ארטופן. הם נוטים לגרום לדימום יתר ושטפי דם.
- נשים שסובלות מדי פעם מהרפס של השפתיים צריכות לקחת טיפול מניעתי בכדורי זובירקס במשך שלושה ימים: יום טרם הפרוצדורה, ביום הפרוצדורה ויום לאחר מכן.
- לא לקבוע פגישה או ארוע חשוב ביום- יומיים לאחר הפרוצדורה. בדרך כלל אין נפיחות מוגזמת או שטף דם לאחר עיבוי השפה אך לעיתים תתכן נפיחות קלה שחולפת כעבור יום יומיים.
כיצד עלי להתנהג אחרי הזרקה לשפתיים?
את יכולה להתנהג כרגיל לאחר הזרקת חומצה היאלרונית לשפתיים. דר' משולם אינה ממליצה על פעילות גופנית מאומצת או שתיית משקה חם מדי ביום הטיפול אך פרט לכך אין כל הגבלה. אין צורך בקומפרסים קרים לשפתיים לאחר מילוי שפתיים.
כמה זמן מחזיקה הזרקה של חומצה היאלרונית לשפתיים?
חומצה היאלרונית לשפתיים מחזיקה בין שמונה חודשים לשנה וחצי.
מהי החומצה ההיאלרונית המתאימה ביותר לשפתיים?
דר' משולם תמליץ לך להשתמש אך ורק בחומרים מאושרי FDA אמריקאי. זהו תו התקן המחמיר ביותר. מעבר לכך, סוג החומר תלוי בצורך המדויק של האשה:
לצורך עיבויי שפתיים בצורה עדינה ורכה ניתן להשתמש בגוב'ידרם אולטרה, ג'ובידרם ווליפט או תאוסיאל 3 שיודעים לתת נפח בצורה מדוייקת.
להגדרת קו השפה או למילוי הקמטים מעל לשפה או לשמירה על הלחות של השפתיים ומניעת חריצים דר' משולם משתמשת בדרך כלל בחומר הנקרא תאוסיאל 2.
האם הזרקה של חומצה היאלרונית לשפתיים היא הפיכה?
כל הזרקה של חומצה היאלרונית היא הפיכה. חומר בשם היאלאז, הוא אנזים היודע לפרק חומצה היאלרונית תוך דקות. הזרקה שלו לאיזור המטופל תמיס את החומר ללא תופעות לוואי.
מה הסיבוכים של הזרקת חומצה היאלרונית לשפה?
חומצה היאלרונית לעיבוי שפתיים בטוחה מאד לשימוש וכמעט שאינה גורמת לסיבוכים כשהיא נעשית בידיים מנוסות של כירורג פלסטי. הסיבוך הקשה ביותר הוא חסימה של כלי הדם שעובר בתוך השפה ויצירת נמק של העור. זהו סיבוך מאד מאד נדיר כשהרופא המטפל מכיר את האנטומיה של השפתיים. הסיבוך הזה מתבטא בכאב חזק מאד ושינוי צבע באיזור המוזרק. בכל חשד לנמק של השפה יש להזריק היאלאז לאיזור על מנת להמיס את החומצה. טיפול מהיר וטוב בהיאלאז עשוי למנוע נמק ונזק בלתי הפיך.
סיבוכים לאחר מילו שפתיים הם בעיקר במישור האסתטי
אסימטריה של השפתיים. הזרקה שטחית מדי שגורמת להשתקפות של החומר בצבע כחלחל מתחת לעור.