שגית משולם מומחית לניתוחי הגדלה והקטנת חזה

לפגישת יעוץ אישית:

    Dr. SAGIT MESHULAM

    מאמרים

    תיקון שחזור שד

    נשים העומדות בפני ניתוח לשחזור שד בין אם מיידי ( המתבצע באותו ניתוח של כריתת השד) או מאוחר (המתבצע במועד מאוחר יותר מניתוח הכריתה) חייבות לדעת כי שחזור שד הוא תהליך ולא פרוצדורה בודדת. התהליך הזה נמשך על פני כשנה והוא כולל את הפרוצדורה העיקרית של שחזור השד ובהמשך תתכנה פרוצדורות נוספות.

    שיפור מראה השד המשחוזר – פרוצדורות נוספות:

    כריתת עודפי עור –

    בשד גדול לעיתים לא ניתן להסיר את כל עודפי העור כיון שהידוק מוגזם של העור בזמן הניתוח הראשוני עשוי לפגוע באספקת הדם לעור. לכן לעיתים יש צורך להשאיר את העור מעט רפוי ולהסירו במועד מאוחר יותר, לאחר שאספקת הדם לשד המשוחזר התחזקה. כריתת עודפי העור צפוי לשפר את צורת השד המשוחזר.

    הזרקת שומן –

    לעיתים כאשר עור השד המשוחזר דק מאד ניתן להבחין בקפלי שתל הסיליקון תחת העור. כמו כן ניתן לעיתים להבחין בגבולותיו של השתל. במצבים הללו הזרקת שומן עשויה לטשטש את מראה הקפלים או קצות השתל ולתת לשד מראה יותר רך וטבעי.

    קפסולקטומי (חיתוך הקופסית)-

    לשתל הסיליקון יש נטיה עם הזמן לטפס מעט למעלה ולשבת במנח גבוה יותר בהשוואה לשד השני- תופעה זו עשויה להחמיר את האסימטריה בין הצדדים. התופעה הזו נקראת "התכווצות קופסית". קופסית היא מעטפת שגופנו יוצר מסביב לכל גוף זר המוכנס אליו (גם בחורה צעירה העוברת הגדלת חזה יוצרת קופסית סביב שתל הסיליקון). יצירת הקופסית היא תופעה נורמלית ותקינה. לעיתים, הקופסית מתעבה ומתכווצת סביב השתל ובכך מקנה לו מראה עגול, קשה יותר ופחות טבעי וכן מעלה אותו על פני בית החזה למקום גבוה יותר. המצב הזה מכונה "התכווצות קופסית" והוא שכיח בשחזורי חזה הרבה יותר מאשר בהגדלות חזה. כאשר האשה עוברת הקרנות התופעה הזו שכיחה עוד יותר. חריצת הקופסית בקוטב התחתון של השד על מנת להוריד מעט את השתל ולהקנות לו מראה טבעי יותר יכולה לעזור אך לצערנו, לעיתים התופעה חוזרת.

    החלפת שתל הסיליקון-

    לעיתים נדירות, בזמן הניתוח הראשוני, משיקולים שונים, נאלצים להשתמש בשתל סיליקון קטן יחסית למבנה הגוף והשד השני. במצבים אלו יש להמתין כחצי שנה ואז להחליף את השתל הקיים בשתל גדול יותר או בעל צורה קצת שונה על מנת לשפר את הסימטריה בין הצדדים. כמו כן שתל הסיליקון הוא גוף זר עם שמתבלה עם השנים ויש צורך להחליפו עם השנים. אין המלצה חד משמעית באשר לזמן המומלץ לבצע החלפת שתל. מרבית הכירורגים הפלסטים ממליצים על פרק זמן שסביב 15 שנים להחלפת השתל. כמובן שבזמן הזה האשה צריכה להשאר במעקב של הפלסטיקאי המנתח בנוסף למעקב אצל כירורג השד.

    הקטנה/ הרמה/ הגדלה של הצד השני-

    פרוצדורה זו יכולה להתבצע במקביל לשחזור השד ובאותו הניתוח. יחד עם זאת, במצבים שונים, כדי להגיע לסימטריה הטובה ביותר יש מקום להמתין עם הניתוח של הצד השני לפחות כחצי שנה לאחר שחזור השד. הסיבה לכך היא כי השד המשוחזר צפוי להשתנות לאחר הניתוח (ביחוד אם האשה צפויה לעבור טיפולי הקרנות) ולכן המתנה של מספר חודשים עם הניתוח לסימטריה של הצד השני עשויה להביא לתוצאות טובות יותר. כל הפרוצדורות הרשומות מעלה הן אמנם פרוצדורות פשוטות, עם זמן החלמה קצר מאד של פחות משבוע. יחד עם זאת, יש להביאן בחשבון ולזכור כי יש סיכוי גבוה שהאשה תדרש לפחות לאחת מהן. כך שכל אשה שעתידה לעבור כריתה ושחזור שד צריכה לדעת שהשחזור לא מסתכם בניתוח הראשוני אלא דורש המשך מעקב וטיפול גם בשנים שלאחר מכן.

    ARCTICLES

    יכול לעניין אותך גם...