שגית משולם מומחית לניתוחי הגדלה והקטנת חזה

לפגישת יעוץ אישית:

    Dr. SAGIT MESHULAM

    מאמרים

    קרע בשתל סיליקון בחזה – מה עושים?

    אחד החששות הגדולים ביותר של נשים טרם ניתוח הגדלת חזה הוא החשש מקרע של השתל בחזה. זהו אכן סיבוך נדיר אך קיים ושכיחותו עולה עם חלוף השנים מהניתוח. שתל הסיליקון מיוצר בתנאים מאד מחמירים ותחת תווי תקן מאד נוקשים והוא עמיד מאד. יחד עם זאת הוא גוף זר הנתון לבלאי כך שאורך החיים שלו מוגבל. בניגוד לאמונה הרווחת, לא קיים שתל סיליקון שאין צורך להחליפו. כאשר שתל סיליקון או כל גוף זר מוכנס לגוף, הגוף בונה סביבו רקמת חיבור הנקראת קפסולה. זוהי מעין מעטפת בלתי מורגשת שעוטפת את השתל. כאשר שתל הסיליקון נקרע, הסיליקון נוטה להישאר בתוך אותה מעטפת זמן רב ואינו נוטה לצאת ממנה. קרע כזה נקרא "קרע שקט" שכן הוא אינו מתבטא בדרך כלל במראה או בהרגשה והאשה אינה מודעת לקיומו.

    שתלי הסיליקון החדשים (נקראים דור 4 ודור 5) בנויים מסיליקון ג'ל צמיג שאינו נוזל כך שגם אם השתל נחתך, הג'ל, בדרך כלל, נוטה להשאר במקומו.

    קרע בשתל סיליקון בחזה

    קרע בשתל הסיליקון בחזה יכול לגרום לכאב או לשינויים בצורת השד. יחד עם זאת קרע בשתל סיליקון לא גורם סרטן השד, בעיות פוריות או או כל מחלה אחרת.

    לעיתים, בדרך כלל כאשר הקרע קיים כבר זמן רב, רקמת החיבור המרכיבה את הקפסולה הופכת נוקשה ומצולקת יותר ואז היא עשויה לגרום לכאב, לשינוי בצורת השד או בגודלו, להופעת גושים, להתרככות או להתקשות של השד.

    במידה ועברת ניתוח הגדלת חזה / הרמה והגדלת חזה או שחזור חזה עם שתל סיליקון ומופיע כאב חדש או אי נוחות חדשה, שינויים בצורה או במרקם השד, פני לפלסטיקאי אשר טיפל בך לבדיקה גופנית. הוא ישלח אותך ראשית לבדיקת אולטרהסאונד ולאחר מכן יתכן ותזדקקי לבדיקת MRI.
    בדיקת ההדמיה הטובה ביותר לאבחון קרע בשתל היא MRI והיא יכולה לאבחן קרע במהימנות גבוהה יחסית.

    במידה ואכן אובחן חשד גבוה לקרע בשתל הסיליקון בחזה אין המלצות מסודרות חד משמעיות של משרד הבריאות באשר לצורך ועיתוי ההחלפה. אני ממליצה כמובן אם אובחן קרע בשתל, להוציא את השתל הקרוע או להחליפו. חשוב לזכור שאין בכך כל בהילות או דחיפות וניתן לתזמן את ניתוח ההחלפה בהתאם ללוח הזמנים שלך וההעדפות שלך.

    במידה ומדובר בקרע הגורם לכאב או לשינוי בצורת השד או במרקמו ימליץ לך הרופא בדרך כלל על הוצאתו או החלפתו. לעיתים ישנם חלקיקי סיליקון הנודדים לבלוטת למפה בבית השחי. גם זה אינו מצב מסוכן ולא מקובל להוציא את הבלוטה בזמן החלפת השתל. צריך לדעת שחלקיקי סיליקון יכולים לצאת דרך מעטפת השתל גם אם השתל שמור ואינו קרוע. תופעה זו נקראת "הזעה" של השתל והיא איננה מסוכנת.

    מה יש אם כך לדעת ולזכור טרם ההחלטה לעבור ניתוח המערב שתל סיליקון?

    הביאי בחשבון כי השתלים אינם עמידים לכל החיים וכי מתישהו במהלך החיים תצטרכי לעבור ניתוח להחלפתם. זוהי עובדה שלצערי רופאים רבים אינם טורחים לעדכן את המטופלות טרם ניתוח. איננו יודעים מה משך חיי השתל ומתי מומלץ לבצע ניתוח להחלפתו. אני ממליצה בדרך כלל למטופלות שלי לא להמתין מעבר ל15 שנה עם ניתוח ההחלפה גם אם אין כל עדות לקרע, לא בבדיקת הדמיה ולא במראה או בהרגשה. ניתוח ההחלפה הוא ניתוח פשוט עם החלמה קצרה וחזרה מהירה לשגרה. המלצה נוספת שלי היא להשתמש בשתלי סיליקון מאושרי FDA אמריקאי. נכון להיום קיימת רק חברה אחת מאושרת FDA וזו חברת "מנטור" ולכן אני ממליצה עליה.

    בנוסף, אם עברת ניתוח המערב שתל סיליקון בחזה, זכרי להישאר במעקב של הפלסטיקאי שלך בשנה הראשונה לעיתים קרובות ולאחר מכן מדי כמה שנים לביקורת. הקפדה על הכללים הללו יבטיחו לך שקט נפשי ותחושת ביטחון טרם הניתוח. בהצלחה!

    ARCTICLES

    יכול לעניין אותך גם...