האם הגדלת חזה היא ניתוח מסוכן ומה עליך לעשות על מנת להימנע מסיבוכים מיותרים?
הגדלת חזה היא ניתוח מסוכן? לאחרונה אנחנו קוראים בכלי התקשורת דיווחים די מפחידים על השימוש בשתלי סיליקון. חלקם הגדול של הדיווחים הוא מוגזם ואפילו שגוי והבהלה שנוצרה סביב שתלי הסיליקון היא מיותרת.
האם הגדלת חזה היא ניתוח מסוכן? אין חילוקי דעות כי שתלי סיליקון הם בטוחים מאד לשימוש. נעשו הרבה מאד מחקרים במהלך השנים שמאשרים את בטיחותם. יש לזכור כי שתלי סיליקון הם בשימוש שנים רבות לא רק למטרות אסתטיות אלא גם לנשים אחרי סרטן שד כחלק משחזור שד שהן עוברות. פלסטיקאים בארץ ובעולם מספקים לנשים לפני שימוש בשתלי סיליקון, בין אם למטרה קוסמטית ובין אם למטרה משחזרת, את כל האינפורמציה העדכנית והמדויקת על מנת שהנשים תוכלנה להחליט במלוא הביטחון באשר לשימוש בשתלי סיליקון.
לניתוח המערב שתלי סיליקון כמו לכל ניתוח אחר יכולים להיות תופעות לוואי וסיבוכים הקשורים בשתל הסיליקון. הסיבוכים הנפוצים יותר הם:
- התכווצות קופסית- מצב בו הגוף בונה מעטפת נוקשה סביב השתל, דבר המקנה לשד מראה יותר קשה ומלאכותי מאשר בדרך כלל.
- מנח לא תקין של השתל.
- קרע של השתל.
הגדלת חזה היא ניתוח מסוכן?
ניתן להפחית הסיכון לכל אחד מהסיבוכים הללו במידה משמעותית: על מנת להפחית הסיכון להתכווצות קופסית יש להשתמש בשתל מחוספס ולהניחו תחת השריר ולא תחת רקמת השד. על מנת להפחית הסיכון למנח לא תקין של השתל, שוב רצוי להשתמש בשתל מחוספס ולפנות ולוודא שהטכניקה הכירורגית שנבחרה היא הנכונה עבורך על ידי פניה לפלסטיקאי מומחה בניתוחי חזה. על מנת להפחית הסיכון לקרע של השתל כדאי להמלצתי להקפיד שהכירורג בו בחרת ישתמש בשתלים עם אישור של הFDA האמריקאי שהוא תו התקן המחמיר ביותר הקיים.
הטענה כי שתלי סיליקון יכולים לגרום למחלות אוטו-אימיוניות לא הוכחה בצורה חד משמעית בצורה מחקרית ולכן לא נכון לטעון אותה בשלב זה, ללא מחקר נוסף בתחום.
שתלי סיליקון אכן יכולים לגרום לסיבוך מאד נדיר הנקרא ALCL (ANAPLASTIC LARGE CELL LYMPHOMA). מדובר בגידול ממקור תאי דם שיכול להתפתח במעטפת שבונה הגוף סביב שתלי סיליקון מחוספסים. הביטוי הקליני של הגידול הוא נוזל המתפתח במהירות בכיס של השתל, מספר שנים לאחר הניתוח, וגורם לנפיחות של השד. נכון להיום השכיחות של הגידול היא 1:30,000 בשתלים מהסוג המחוספס במידה קלה. בנוסף לשכיחות המאד נמוכה של התופעה, כאשר היא מאובחנת כהלכה הטיפול הוא בדרך כלל הוצאת השתל והמעטפת העוטפת אותו ללא כל צורך בטיפול נוסף. כל פלסטיקאי היום המייעץ לאשה טרם שימוש בשתל סיליקון מעדכן אותה באשר לסיכון הקטן הקיים לALCL ומצייד אותה בכל האינפורמציה הנדרשת.
לסיכום, קיימת תמימות דעים, המבוססת על הרבה מאד מחקרים, בקרב כל אנשי המקצוע העוסקים בתחום, כי השימוש בשתלי סיליקון להגדלה, הרמה או שחזור שד הוא בטוח מאד. במקביל כדאי לזכור את החלופה לשתלי סיליקון שהולכת וצוברת תאוצה- הגדלת חזה על ידי הזרקות שומן המתאימה לנשים המבקשות מראה חזה טבעי יותר.